Tel en geef door

Geef aantallen door over een loopafstand van circa 10 meter. Kijk tot 2 meter links en rechts van je. Selecteer de toestand van het dier of wier door het juiste rondje aan te klikken.

U bent niet ingelogd, uw waarnemingen worden anoniem opgeslagen!

  
 
 
   
Zoeken

Page size:
 31 items in 4 pages
 
Page size:
 31 items in 4 pages

Vogels

Geef hier waarnemingen door waarvan je de soortnaam niet weet.

Maak een schatting van het aantal aanwezige vogels in een cirkel tot ca. 100 m om je heen. Op het strand zie je allerlei strand-, zee en trekvogels. Ze vinden hier voedsel en rust. Sommige vogels broeden er en brengen hun jongen groot. Rust is nodig om weer tot actie te kunnen komen. 

Main Image
Ga naar gerelateerde link

Drieteenstrandloper
Calidris alba
Ca. 20 cm. Drieteenstrandlopers zie je vaak voor de golven uitrennen. Je herkent ze aan de zwarte poten en korte snavel. Ze hebben inderdaad maar drie tenen, die naar voren wijzen. In de winter heeft het verenkleed veel wit, in het voorjaar als ze wegtrekken, wordt het roodbruin.
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Bonte strandloper
Calidris alpina
Ca. 20 cm. Een kleinere strandloper met zwarte poten en een aan de punt wat gebogen snavel. Het zomerkleed toont een onmiskenbare zwarte vlek op de buik. De kruin is dan kastanjebruine, net als de bovenkant van de vleugels en rug. Oorstreek en keel grijswit.
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Steenloper
Arenaria interpres
Ca. 24 cm. Steenlopers hebben een zwart-witte kop, een kenmerkende tekening van bruin en oranje veren en een witte streep op de rug. De poten zijn oranje. Het snaveltje is kort. Het winterkleed is grijs, zwart, wit. In de vlucht zie je de opvallende witte stuit en rug.
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Kanoet
Calidris canutus
Ca. 25 cm. Forse strandloper. Poten vrij kort, snavel middellang. Korte hals. Poten wat groenig. De buik is in de zomer bruinrood en  in de winter wit. Flanken vaak kenmerkend gestreept. Vaak te zien in groepjes op ondergelopen delen van het strand. 
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Paarse strandloper
Calidris maritima
Ca. 20 cm. Vaak op hard substraat als dammen of dijken. Korte vuilgele of oranje poten en een aan de basis gele, naar de punt zwarte snavel. Keel en buik grijswit en bruin gevlekt. Oogring grijswit, witte vleugelstrepen en staartzijden. Verenkleed in de winter met een paarsbruine gloed.
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Stormmeeuw
Larus canus
Ca. 40 cm. Relatief kleine meeuw. Poten en snavel in volwassen kleed geelgroen. De iris is vaak donker. Kleine witte ronde kop. Onderste delen en staart wit. Rug is iets donkerder grijs dan Kokmeeuw en Zilvermeeuw. Vleugelpunt zwart met witte toppen aan de handpennen.    
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Zilvermeeuw
Larus argentatus
Ca. 56 cm. Volwassen dieren met een zilvergrijze rug en grijsroze poten. Kop, staart en onderste delen zijn wit. Dikke gele snavel met onderaan een rode vlek. Vleugelpunten zwart, veren met een wit topje. In rust staan Zilvermeeuwen vaak wat hoger op het strand, de snavel in de rugveren gestoken.  
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Kleine mantelmeeuw
Larus fuscus
Ca. 52 cm. Een volwassen Kleine Mantelmeeuw kenmerkt zich door de donkergrijze rug en opvallend gele poten. Kop, staart en onderste delen zijn wit. De dikke snavel is geel met een rode vlek op de ondersnavel. De vleugelpunt is zwarter en de veren hebben een kleinere witte top dan de Zilvermeeuw.   
Main Image
Ga naar gerelateerde link

Grote mantelmeeuw
Larus marinus
Ca. 70 cm. Grootste meeuw ter wereld. Een volwassen exemplaar heeft een donkergrijze rug en grijsroze poten. De kop, staart en onderste delen zijn wit. De zeer dikke snavel is geel met een rode vlek op de ondersnavel. De vleugelpunt is duidelijk minder zwart dan bij de Kleine mantelmeeuw. 
Main Image
Ga naar gerelateerde link
Columns Display
Show/Hide Columns and Drag the Icon to Reorder
Show rows with value thatAndClear Filter
Export

Back To Top